perjantai 6. tammikuuta 2017

Turkkilainen aamiaisbrunssi Dim-joellaDim-joki on ihana käyntikohde kuumina kesäpäivinä, mutta myös talviaikaan sieltä löytyy ihania aamiaispaikkoja.

Lempipaikkani Dim-joen ravintoloista on Dimçayı Pinarbasi Restaurant, joka tarjoilee talviviikonloppuisin kattavan buffetaamiaisen. Salin keskellä loimuaa takka, joka lämmittää mukavasti aamiaisruokailijoita. Buffetpöydät notkuvat turkkilaisia herkkuja; erilaisia juustoja, oliiveja, hedelmiä, tomaattia, kurkkua, paprikaa, kananmunia eri muodoissa, pähkinöitä ja siemeniä, viininlehtikääryleitä, täytettyjä paprikoita, turkkilaista jugurttia ja erilaisia tahnoja sekä jälkiruoaksi sokerisia herkkuja. Paikan päällä on "lätynpaistajat" paistamassa täytettyjä vehnälettuja, gözleme, ja noutopöydästä löytyy myös turkkilaista munakasta, menemen, jossa mausteena suolaa ja pippuria, tomaattia, paprikaa ja sipulia.

Olen itseasiassa alkanut tykkäämään näistä noutopöytäaamiaisista enemmän kuin vuoristoaamiaisista, jossa kaikki kannetaan valmiina pöytään. Itse noudettaessa ei ruokaa joudu niin paljon hukkaan.

Aamiainen vastapuristetun appelsiinimehun kera maksoi kahdelta henkilöltä yhteensä 57 liiraa (eli n. 19,60 €).
» Dimçayı Pinarbasi Restaurant, www.facebook.com/dimcayipinarbasi

Katso aikaisemmasta blogikirjoituksestani miltä Dimçayı Pinarbasi Restaurant näyttää kesäaikaan:
» Dim-joki (Dimçayı)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti