sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Turkkilaiset hamam-pyyhkeetHamam-pyyhe on perinteinen turkkilainen pyyhe, jonka ominaisuuksia olen jo aikaisemminkin hehkuttanut blogissani. Kudottu puuvillainen pyyhe kuivuu froteista pyyhettä huomattavasti nopeammin, menee pieneen tilaan ja on kevyt kuljettaa rannalle tai vaikka piknikille. Monikäyttöisiä pyyhkeitä voi käyttää myös vaikkapa huivina, pöytäliinana tai saunassa laudeliinana.Omat hamam-pyyhkeeni ostin aikoinaan tuliaisina Istanbulista. Joulun alla mietin mikä olisi käytännöllinen ja turkkilainen tuliainen, joita voisi ostaa pukinkonttiin lähtiessäni Suomeen joulun viettoon ja päädyin ostamaan tänä jouluna hamam-pyyhkeitä ja oliiviöljysaippuoita lahjaksi koko perheelleni.

Oiva paikka hamam-pyyhkeiden hankkimiseen Alanyasta löytyy Damlatas-kadulta, josta löydät ison valikoiman erilaisia pyyhkeitä sekä puuvillaisina että bambusekoitteisena. Green Body -kaupasta löydät myös muita kylpylätuotteita; oliiviöljysaippuoita, pesukintaita ja erityisesti suomalaisten suosimia menthol-kiteitä saunaan.

Green Body, Damlataş caddesi No:70/B, 07400 Alanya/Antalya, Turkki

2 kommenttia:

  1. Moikka, minkä hintaisia nuo pyyhkeet on turkissa? Tahtoisin niitä lisää, mutta mietin odotanko toukokuista alanyan matkaa vai ostanko jo täältä. Kivaa tietoa blogissasi!T.Niina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolta Damlataş-kadun kaupasta löytyy erihintaisia pyyhkeitä, materiaalista ja laadusta riippuen. Nuo ostamani kylpypyyhkeet olivat 10 €/kpl, huomattavasti edullisempia siis kuin Suomessa myytävät hamam-pyyhkeet. Suosittelen siis odottelemaan Alanyan matkaa ja kannattamaan täällä paikallisia kauppiaita ;) Tervetuloa, toukokuussa täällä onkin jo lähes kesä!

      Poista