tiistai 20. joulukuuta 2016

Asuminen Kale-linnoituskukkulalla



Aamulenkkimaisemia 🐾 #morningwalk #lifeisgood #parastajustnyt #kale #alanya #turkki #turkey #türkiye




Yksi lempipaikoistani Alanyassa on aina ollut kaupunkia halkova Kale-linnoituskukkula. Olen kuljeskellut siellä monesti upeita maisemia ihaillen sekä liskoja bongaillen. Kylä keskellä kaupunkia ja aivan oma maailmansa niin lähellä keskustaa. Muutama vuosi sitten en olisi osannut ikinä kuvitellakaan, että joskus pääsisin Kalelle asumaan. Mutta elämä on joskus ihmeellistä, kun pitää mielen sekä silmät ja korvat avoinna ja on valmis uusiin seikkailuihin.



Lepo 💤 #päiväuniaika #daydreams #babysitting #cat #kedi #kitten #dog #köpek #puppy




Lokakuun lopussa ystäväni vinkkasi, että Facebookin Alanya-aiheisessa ryhmässä suomalainen nainen etsi koiralleen ja kissoilleen hoitajaa, koska joutui itse vierailemaan Suomessa. Ystäväni totesi pestin olevan kuin minulle tehty. Vastasin viestiin torstaina, kävin tutustumassa eläimiin ja asuntoon perjantaina ja jo lauantain löysin itseni muuttamasta tavaroitani Kalelle, jossa asuin reilun kuukauden koira- ja kissavahtina.



Appelsiinit, sitruunat ja avokadot omasta puutarhasta. Ei hassumpaa. 🍋#garden #orange #citron #avokado #kale #alanya #turkki #turkey #türkiye




Kalelle asettumista helpottivat maailman parhaat naapurit, jotka ovat avustivat minua paljon mm. kaupassa käymisen kanssa. Naapureiden kanssa teimme yhdessä ruokaa, seurasimme jännityksellä Saara Aallon taivalta Britannian X Factorissa, kävimme aamiaisella, sataman yössä viihteellä ja istuimme monesti oman talomme puutarhassa viinilasillisella Alanyan lämpimässä ja pimenevässä illassa. Puutarhassa, josta voi poimia appelsiinit, sitruunat ja avokadot suoraan puusta. Rypäleet olivat jo talven kynnyksellä parhaat päivänsä nähneet, mutta sitruunoista ja appelsiineista sai puristettua ihanaa tuoretta mehua aamupalapöytään.

Tänään löydettiin uusi näköalapaikka 😍 #beautifulviews #forest #rocks #sea #walkingwithdog #kale #alanya #turkki #turkey #türkiye




Aamulenkillä löydettiin kilpikonna ja autettiin se autotien yli 🐢 Se oli hyvin jännittävää. Meidän molempien mielestä.
#turtle #kilpikonna #kale #alanya #turkki #turkey #türkiye


Koiran kanssa Kalen katuja ristiin ja rastiin sekä ylös ja alas lenkkeillessä löysin lempipaikastani aivan uusia ulottuvuuksia. Uusia reittejä alas kaupunkiin, uusia upeita näköalapaikkoja, monia kissoja, liskoja, ötököitä ja kilpikonnia sekä satoja ja satoja rappusia.



And more and more #stairsandsteps 😱 #kuntokasvaa #taisittenei #lenkkimaisemia #mycity #alanya #turkki #turkey #türkiye




Kalella asumisessa oli myös omat haasteensa. Vaikka kukkula sijaitseekin aivan Alanyan keskustan edustalla, oli sieltä liikkuminen joskus hieman haastavaa ilman kulkuvälineitä. Bussit Kalelle ja sieltä alas kulkevat vain kerran tunnissa. Alas oli kyllä helppo hiippailla, sekä Damlataksen että sataman suuntaan pääsi vartissa, mutta ylöspäin kipuaminen, varsinkin kauppaostosten kanssa aiheutti joskus hieman päänvaivaa. Taksilla toki pääsi aina, eikä hintakaan päätä huimannut (n. 8 TL eli vähän reilu 2 € suuntaansa), mutta ei taksikyytiinkään raaskinut ihan joka päivä turvautua. Viimeinen bussi kukkulalle kulkee kello seitsemän jälkeen ja turistisesongin ulkopuolella saattoi yöaikaan olla joskus hieman hankaluuksia saada taksia.



Raining in Alanya 💙💦#raindrops #sateenropina #winteriscoming #alanya #turkki #turkey #türkiye




Lisäksi ylhäällä kukkulalla on aina hieman kylmempi kuin alhaalla kaupungissa. Kesällä tilanne on ihanteellinen, mutta talven viimojen alkaessa puhaltaa oli kukkulalla varsinkin iltaisin hyvinkin viileää. Kivitalo kivilattioineen hohkasivat kylmyyttä ja vanhan talon yksinkertaiset ikkunat natisivat, kun talven viimat panivat oikein parastaan. Mutta lämpimillä vaatteilla, villasukilla ja lämmityslaitteilla kylmyydestäkin selvittiin.

Ja nyt kun on kerran päässyt asumaan Kalella niin näinköhän sitä muualla osaa enää asuakaan?

Lue myös aikaisemmat kirjoitukseni Kale kukkulasta:
» Kale-linnoitus (Alanya Kalesi)
» Not all those who wander are lost
» Liskobongausta Kalella
» Kävelyretkiä Alanyassa
» Kale-kukkula

2 kommenttia:

  1. No tuo on ollut varmaan ihana kokemus,minäkin olisin tahtonut.Huomasin myös silloin sen ilmoituksen,että eläinhoitajaa etsitään,mutta,mutta :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli todellakin :) Joskus käy tuuri ja ajoitus sekä muutkin palaset onnistuvat loksahtamaan kohdalleen.

      Poista