tiistai 3. joulukuuta 2019

Raitiovaunuilemassa AntalyassaOlimme ystävättäreni kanssa viettämässä viikonloppua Antalyassa ja tällä kertaa päätimme tutustua Antalyan raitionvaunulinjoihin.

Antalyassa on kaksi erilaista raitiovaunujärjestelmää, "vanha" raitiovaunu, joka kulkee keskustassa ja tunnetaan "nostalgisena" raitiovaununa sekä moderni raitiovaunu, joka tunnetaan nimellä Antray (Antalya Rail). Nämä kaksi raitiovaunulinjaa ei ole kytköksissä toisiinsa, mutta modernin linjan İsmetpaşa -pysäkki on lyhyen kävelymatkan päässä nostalgisen linjan Kale Kapısı -pysäkistä.Raitiovaunulla pääsimme kätevästi ja edullisesti hotelliltamme Antalyan vanhasta kaupungista, Kaleiçi, Antalyan linja-autoasemalle, Otogar, josta suuntasimme takaisin kotiin kohti Alanyaa. Raitiovaunumatka maksoi 3,20 tl/henkilö (n. 0,50 €), vastaava matkan kuljimme tulomatkalla taksilla ja se maksoi noin 40 tl (n. 6,30 €). Antalyassa on myynnissä paikallisia matkakortteja, Antalya Kart, mutta maksu käy portilla kätevästi myös pankkikortilla, mikäli siinä on lähimaksuominaisuus.

Kaleiçilta Otogarille kulkee raitiovaunulinja T1A (Airport Tram Line) ja T1B (Expo Tram Line), Antalyan vanhaa kaupunkia lähimmän pysäkin nimi on İsmetpaşa. Muratpaşan pysäkin lähellä taas sijaitsee suuri MarkAntalya -ostoskeskus, johon pitää päästä shoppailemaan seuraavalla Antalyan reissulla. Linjasta löytyy kätevä Google maps -kartta Turkey Travel Plannerin sivuilta ja kartan avulla suunnistimme lähimmälle pysäkille:
» Turkey Travel Planner: Trams in Antalya, Turkey

» Antalya Public Transportation: Trams


Antalyan vanha kaupunki on ihana näin talvellakin ja bussimatkailu Turkin sisällä julkisia liikennevälineitä hyödyntäen on suomalaiseen mittapuuhun verrattuna hyvin edullista. Bussimatka Alanyasta Antalyaan maksoi 30 tl (n. 4,70 €), joten omatoimiretki Antalyaan ei tee isoa lovea lomabudjettiin. Antalyassa hintataso on aavistuksen Alanyaa edullisempi, jopa vanhan kaupungin alueella. Päivät Antalyassa vietimme lähinnä sataman ja vanhan kaupungin tunnelmallisia kapeita kujia kierrellessä. Tietysti pakolliselle lomaviinille välillä istahtaen. Iltaisin kävimme taas syömässä sekä nauttimassa turkkilaisesta livemusiikista (ja viinistä). Saa muuten vinkata, jos tietää hyviä ruokapaikkoja vanhan kaupungin alueelta.

Olen kirjoittanut Antalyan vanhasta kaupungista aikaisemmin pidemmän kirjoituksen blogiini:
» Antalyan vanha kaupunki (Kaleiçi)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti