lauantai 25. helmikuuta 2012

KammiovuoriHiskiaan luola.
Vuori valloitettu 16.9.2011.
Kaksi isoa korppia liiteli vuoren päällä. Korpit ovat kyllä niin hienoja ja viisaita lintuja, jos niiden kieltä opettelisi
saisi paljon tietoa ympärillä liikkuvista eläimistä. Korpeilla kun kerrotaan olevan omat äännähdyksensä niille kaikille.
Jyrkimpiin kohtii on liikkujien avuksi on kiinnitetty köysiä.
Kammiovuorelle jääkausi jätti jälkeensä suuria siirtolohkareita.
Siinäkö se retkeilykärpänen nyt on? Vuoren valloitus onnistui hirvikärpäsistä huolimatta.

Kevättä odotellessa ja retkeilykärpästä herätellessä yksi seikkailu syksyltä, kun kävimme valloittamassa Sysmän Kammiovuoren. Paikka on yksi Etelä-Suomen korkeimmista kohdista, 220 metriä merenpinnasta. Reppuun pakattiin eväät, jotka nautittiin rauhassa Sysmän katolla hienoja maisemia ihaillen.

Vuoren kupeessa olevassa luolassa kerrotaan asuneen 1900-luvun alkupuolella Hiskias-niminen kulkuri-murhamies, joka pakeni vuorelle poliisia. Selviytyäkseen hengissä hän metsästi, kalasti ja varasti alueen taloista ruokatarvikkeita.


Ensikesän seikkailuita Sysmän suunnalla voisivat olla vaikka Päijätsalon luontopolku sekä Kelvenne, jotka ovat molemmat osa Päijänteen kansallispuistoa. Kelventeellä tuli lapsuudessa vietettyä monta kesää telttaillen. Aikuisiälläkin siellä on tullut yksi juhannus vietettyä kaveriporukalla.

» Lisää tietoa em. paikoista täällä Soiniemen sivuilla: Tekemistä ja näkemistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti