lauantai 29. maaliskuuta 2014

Omatoimimatkalla Alanyassa

Viimeisimmästä blogikirjoituksestanikin kävi jo ilmi, että "jämähdän" helposti ja pysyttelen samoissa hyväksi havaituissa asioissa. Nyt olen näemmä jämähtänyt myös samaan matkakohteeseen. Tällä kertaa vietimme matkalla ystäväni syntymäpäiviä ja se oli yksi hyvä syy lisää palata samaan tuttuun paikkaan. Meillä on Alanyassa muutamia jo ihan hyviksi ystäviksi muodostuneita tuttavia, joilta sain apua syntymäpäiväyllätysten järjestämisessä. On myös mukava nähdä saman kohteen eri vuoden ajat; ensin pakahduttavan kuuma kesä heinäkuussa, leppoisan lämmin syksy lokakuussa ja nyt maaliskuussa raikas kevät.

Buukkasimme tällä kertaa lennot ja hotellit omatoimisesti. Ei minulla ole mitään pakettimatkoja vastaan, mutta maaliskuussa kausi Alanyassa ei ole vielä kunnolla alkanut eivätkä useat suomalaiset matkanjärjestäjät tehneet sinne vielä matkoja. Tällä järjestelyllä saimme myös seitsemän päivän sijaan nauttia Alanyan keväästä kymmenen päivän ajan.

Matkan järjestelyn aloitin luotsaamalla Napsun ja Rantapallon äkkilähdöt, jonka jälkeen siirryin tutkimaan lentoja ja hotelleja Momondosta ja Trivagosta. Lennot päädyin lopulta varaamaan Ebookersin kautta sekä hotellin Booking.comista. Lensimme Turkish Airlinesin koneella Antalyaan Istanbulin kautta, koska välilaskun kera lennot tulivat hieman halvemmaksi. Aikaa vaihdolle jäi reilu tunti, joka kuluikin kokonaisuudessaan lentokentällä kansainvälisten lentojen terminaalista sisäisten lentojen terminaaliin kiiruhtaessa. Istanbul itsessään on houkutteleva paikka, jossa tekisi mieli joskus viivähtää pidempikin aika.

Tulevalla kesäkaudella Finnair sekä muutama suomalainen matkanjärjestäjä aloittavat suorat lennot Alanyaa lähempänä olevalle Gazipasan lentokentälle, jolloin matkan teko helpottuu ja nopeutuu huomattavasti, kun Alanyaan ei tarvitse enää körötellä tuntikausia bussissa Antalyan lentokentältä. Pakettimatkojen hyvä puoli ovat myös valmiit kuljetukset lentokentältä hotellille, mutta Alanyassa asuvalta suomalaiselta ystävättäreltäni sain vinkin 724transfer.comista, jonka kautta sain helposti järjestettyä myös lentokenttäkuljetuksen. Ja näin minusta vannoutuneesta pakettimatkalaisesta pääsi kuoriutumaan omatoimimatkailija. Ei se ollutkaan niin hankalaa ja stressaavaa kuin olin aikaisemmin pelännyt. Rohkeuteni on kasvanut kummasti vuoden aikana ja muutaman matkan Turkkiin jo tehneenä.

Syntymäpäivän kunniaksi halusimme majoittua hieman parempaan hotelliin kuin joihin olemme aikaisemmin tottuneet ja päädyimme hotelliin nimeltä Tac Premier Hotel & Spa. Viiden tähden hotelleita ei aivan Alanyan keskustan tuntumasta löydy ja halusimme kuitenkin majoittua lähelle Kleopatra rantaa, joten oli tyytyminen neljän tähden hotelliin. Huimaa eroa aikaisempiin kolmen tähden hotelleihin emme kuitenkaan havainneet. Hotelli oli tupaten täynnä saksalaisia ja meitäkin erehdyttiin useaan otteeseen luulemaan saksalaisiksi sekä hotellissa että Alanyan kaduilla.

Suomalaisten kulta-aika Alanyassa alkaa vasta myöhemmin keväällä ja suomea emme reilun viikon aikana kuulleet moneenkaan otteeseen. Suomen kieli tarttui korvaan helposti saksalaisten ja turkkilaisten joukosta ja niiden muutamien suomalaisten kanssa päädyimmekin heti vaihtamaan kuulumisia. Ystävättäreni taisi kaivata suomalaista seuraa vielä hieman enemmän kuin minä. Hän löysi viime reissullammekin mukavia suomalaisia kavereita, joiden kanssa vietti aikaa rannalla ja hotellilla sillä aikaa, kun minä seikkailin kävelyretkilläni ja luolissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti