sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Postikorttimaisemia, teetä ja politiikkaa

Laajensimme välillä aamulenkkejämme Kleopatra-rannan puolelta Kale-kukkulan toiselle puolelle, Alanyan satamaan. Kiireettömiä aamuja postikorttimaisemissa, jolloin istahdimme rantakivikkoon seuraamaan paikallisien kalastajien puuhia ja nautimme aamuvitamiinit pienistä kojuista, joista sai ostettua tuoreista appelsiineista puristettua mehua.

Kiertelimme myös kaupungilla, siemaillen kauppiaiden kanssa teetä ja tinkien kunnon hintaa ostoksillemme. Kunnon turistina ostin tällä kertaa postikortitkin vanhemmilleni, kirjoitinkin ne, mutta unohdin postittaa. 

Yleensä juon aina vain vettä, en ole tottunut juomaan kahvia tai edes teetä. Mutta nyt muutaman kupposen lämmikkeeksi nautittuani jäin koukkuun turkkilaiseen teehen. Kauppojen lisäksi kävin päivisin siemailemassa sitä ravintolassa, jonka omistajiin tutustuimme aikaisemmilla matkoillamme. Teetä nauttiessa kuuntelin samalla sujuvasti (ymmärtämättä juuri sanaakaan), kun paikalliset puhuivat politiikasta ja jalkapallosta. Opinpa tällä reissulla itsekin puhumaan vähän turkkia. Ainakin tervehdykset sekä muutama perussana jäivät jo mieleen. Alanyassa pärjää pitkälle kyllä englannin kielellä ja paikoittain jopa ihan suomella.

Politiikasta riittikin keskusteltavaa, kun YouTubessa levisi parhaillaan Turkin pääministeriin liittyviä salaa nauhoitettuja äänitteitä, joiden aiheuttamien kohujen myötä Turkin hallitus on nyt estänyt turkkilaisilta pääsyn YouTubeen sekä Twitteriin. Turkissa järjestetään tänään 30.3. paikallisvaalit, jotka näkyivät jo matkamme aikana katukuvassa. Kaduilla oli ehdokkaiden mainoksia ja siellä kierteli vaaliautoja, joiden kovaäänisistä pauhasi vaalimainoksia, puolueiden musiikkia ja puheita. Paikallisvaaleissa valitaan edustajat kaupunginhallituksen ja kilpaillaan samalla myös vahvasti eri puolueiden vallasta. Paikallisvaaleja seuraavatkin presidentti- ja parlamenttivaalit, jotka tulevat näyttämään mihin suuntaan Turkki tulee tulevaisuudessa kehittymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti