torstai 9. heinäkuuta 2015

Upea ja uuvuttava Istanbul

Ensimmäinen matkani Istanbuliin oli upea ja uuvuttava. Ihmisvilinää, autoja tööttäyksineen ja tuuttauksineen, kymmeniä moskeijoita ja minareetteja, rukouskutsuja, laivoja, markkina- ja katukauppiaita, tuoksuja, värejä, valoja, kävelyä kilometrikaupalla, kissoja, koiria ja jouduimmepa yhden ampumavälikohtauksenkin todistamaan lähietäisyydeltä.

Mieheni oli vieraillut Istanbulissa aikaisemminkin turkkilaisten kavereidensa kanssa, joista yksi tuli ystävällisesti hakemaan meidät lentokentältä. Iltapimeällä olisimme julkisilla liikennevälineillä tuskin löytäneet yhtä sujuvasti hotelliimme, joka sijaitsi hieman sivummalla Sultanahmetin turistialueesta.

Jannella oli siis jo tuntumaa kaupunkiin ja siellä liikkumiseen, joten pääsimme heti hyvin vauhtiin. Joka aamu lähdimme hotellilta liikenteeseen kello 9-10 aikoihin ja päivän seikkailut seikkailtuamme palasimme sinne vasta illalla kello 22 jälkeen.

Kierrettyä tuli mm. Sultanahmetin "pakolliset" nähtävyydet: Sininen moskeija, Hagia Sophia, Maanalainen vesisäiliö ja Topkapin palatsi. Niiden lisäksi ehdimme kiertämään myös Taksim-aukion ja İstiklal Caddesi -kävelykadun, Galatan tornin, Tophanen vesipiippubaareja, Beyoglun sateenkaariportaat, Prinssisaarien Büyükada-saaren sekä bazaareja; katetun suuren basaarin ja egyptiläisen basaarin sekä Fatihin keskiviikkomarkkinat. Näistä kirjoittelen lisää blogiin myöhemmin.

Viikossa, 29.6.-5.7.2015, ehti kuitenkin näkemään ja kokemaan vain pienen pintaraapaisun miljoonakaupungista. Istanbuliin palaan varmasti vielä uudelleenkin. Olen huomannut olevani visuaalinen matkailija, joten hahmotan paikat paremmin vasta nähtyäni ne, vaikka kuinka yrittäisin lukea vinkkejä ja tuijotella karttoja etukäteen. Matkan jälkeen mielenkiintoni riittää paremmin lukemaan paikoista enemmän ja yleensä saankin paikasta paremmin irti vasta toisella visiitillä.

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Veera Bianca.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti