tiistai 18. syyskuuta 2012

Koiraperheen matto

Kolmen koiran perheessä oikeanlaisten mattojen löytäminen on haaste. Bulldoggien lyhyet piikkikarvat ja paimenkoirasta irtoavat pidemmät villakoirat tarttuvat erilailla erilaisiin materiaaleihin. On kokeiltu enemmän ja vähemmän uhkarohkeita vaihtoehtoja; räsymattoja, paperinarumattoja, nukkamattoja lyhyemmällä ja pidemmällä nukalla sekä villamattoja. Näistä ehkä itsetuhoisin yritys oli tuo vaalea villamatto. Vaikka siitä tykkäsikin sekä minä että koirat, mutta matosta itsestäänkin lähti karvaa enemmän kuin kaikista koirista yhteensä. Tummia mattoja suosiessa taas ei ole ollut yksi eikä kaksi kertaa, kun on meinannut talloa tummalla matolla pötköttelevän tumman koiran päälle. Tykkäisin myös nukkamatoista, mutta on jo ehkä aika luovuttaa niiden suhteen, kun yhden maton siivoamiseen ja imurointiin kuluu yhtä paljon aikaa kuin koko muun asunnon yhteensä.

Suosikikseni taitaakin nyt nousta lehmäntalja. Ei luista, pöllyä, eikä kerää karvoja sisuksiinsa. Puhdistukseen riittää yleensä kevyt imurointi tai kostealla pyyhkäisy. Keittiön talja oli koeajolla olohuoneessa ja taitaa käydä niin, että talja se tulee olohuoneeseenkin. Pitäisi tosin löytää vanhalle taljallekin pesula, kun tuo meidän Pissa-Liisa on päässyt siihen muutaman kerran liruttelemaan.

Millaista mattoa sinä suosittelisit koiraperheeseen?

4 kommenttia:

 1. Löysin toisesta koiramattokeskustelusta blogiisi ekaa kertaa, tulen paremmalla ajalla uudestaan :) Olen myös kuulut taljasta pelkkää hyvää, meillä ei karvaa valtavasti irtoa koirasta ja kissoista mut likaa sitäkin enemmän (kissat ulkokissoja eivätkä todellakaan pese tassujaan kunnolla;)

  Päätin tuoda sellaisen Egyptistä tuliaisena, niitä viimeksi siellä ihailin. En tiedä tuleeko edullisemmaksi mutta ainakin kiva muisto!

  Räsymatot meillä toimineet parhaiten, edullisia pesettää jos ja kun ei muista niitä itse kesällä painepestä. Miten taljan pesu, kysyitkö? Meillä kissa saattaa joskus lirauttaa ja se onkin senpäiväistä lemua:(

  Syysterkuin Emilia

  VastaaPoista
 2. Hei Emilia,
  taljan vein pesulaan ja sen pesu kokonaisuudessaan maksoi Vantaalla vain 30 euroa. Käytän hinnan yhteydessä sanaa "vain", koska olin varautunut jo kovempaankin summaan luettuani pesulakuitista, että pesulahinnat ilmoitetaan metrihintoina. Toivotaan, että Pissa-Liisamme pysyy nyt pissoineen kaukana taljasta!

  Oi ihana Egypti, omasta Egyptin matkastani onkin pian jo kolme vuotta. Sinne pitää kyllä päästä vielä uudelleen...

  VastaaPoista
 3. Miten teillä villamatosta on sillä tavalla karvaa irronnut? :o Meillä on iso Ikean villamatto ja pakko sanoa, että on paras matto mitä olen ikinä omistanut; ei pölyä, helppo imuroida, ollut käytössä jo liki 10 vuotta, eikä siitä ole irronnut yhtään karvoja, edes kulumisjälkiä ei matossa ole.....!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli tuo valkoinen pitkänukkainen matto, joka on tuossa oikean yläreunan kuvassa, jolla oli melkoinen karvanlähtö. En tiedä sitten tykkäsivätkö koirat käydä kaivelemassa siihen pesää, vai miksi se halusi luopua niin runsain määrin "karvoistaan". Lyhyempi nukkaiset villamatot ovat säilyneekin paremmin, mutta niihin myös nuo bulldoggien piikkikarvat ovat tarranneet hyvin tiukkaan, että imurointi oli työlästä.

   Poista