maanantai 17. syyskuuta 2012

Omenakaurapaistos

Naapurilta saatujen omenoiden tuhoaminen jatkuu omenakaurapaistoksen merkeissä. Vähän sovelsin reseptiä ja tein paistoksen kokonaan fariinisokerista. Resepti meni siis kutakuinkin näin:

Omenakaurapaistos
  • 6-7 omenaa
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 50 g voita
  • ripaus vehnäjauhoja ja kanelia

Ensin voitelin uunivuoan ja ripottelin pohjalle myös hieman fariinisokeria. Kuorin ja pilkoin omenat vuokaan, sekoitin kaurahiutaleet sokerin ja sulatetun voin, ripautin vielä vähän vehnäjauhoja sekaan, että sain muruseokseen sopivan koostumuksen. Sitten muruseos omenoiden päälle vuokaan ja koko setti 200-asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi. Päälle voi ripauttaa myös hieman kanelia. Nautitaan vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

Ja on yllättävän hyvää myös kylmänä, kun viime viikolla ei jaksettu koko paistosta tuhota yhdeltä istumalta, vaan osa paistoksesta odotteli jääkaapissa päätymistään aamiaiseksi.


Laiskiaisena en jaksa yksin tuhota koko omenakassillista, joten tämä korillinen omenoita suuntaa työkavereiden tuhottavaksi. Omenoita jäi kyllä pussin pohjalle vielä omiin tarpeisiinkin. Ensi lauantaina onkin Lohjalla omenakarnevaalit, jospa sieltä löytyisi lisää vinkkejä mitä kaikkea omenoista voisi puuhastella.

» Omenakarnevaalit 22.9.2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti