lauantai 15. syyskuuta 2012

Pesänrakennusta

Syksyisin minulle herää aina tarve tehdä tai saada jotain uutta. Kenties joku vietti ajaa myös rakentamaan pesää ja valmistautumaan talven tuulia ja tuiskuja varten.

Koska radikaalimpia suunnitelmia elämän uudistamiseen ei nyt ole, mylläsin olohuonetta uuteen uskoon. Halusin kokeilla visioitani ilman vastalauseita, joten kaikessa hiljaisuudessa odotin mieheni lähtevän yötöihinsä ja yön pimeinä tunteina rehasin sitten huonekaluja paikasta toiseen sekä alakerrasta yläkertaan.

Olin jo valmistautunut mylläämään ne seuraavana iltana takaisin, mutta lopputulos olikin ihan siedettävä ja se sai myös siunauksen aamulla töistä palanneelta mieheltä.

Mutta aina, kun pienessä punaisessa siirtää pari huonekalua se tietää, että parille muulle pitää etsiä taas uusi loppusijoituspaikka. Kun yksi huone on pyöritelty kuntoon, ovat ne lilliputtikodissa olevat pari muuta huonetta myös myllerryksen tarpeessa. Keittiössä on nyt pari huonekalua liikaa ja keittiön talja on koeajolla olohuoneessa. Alakerrassa taas on tyhjä kolo tuolin paikalla. Koska säilytystilaa ei liiemmälti ole, se tietää uudelleenjärjestelyjä koko talossa tai tavaroista luopumista, joka sekin on ihan paikoillaan joskus.

Miten sinä hankkiudut eroon ylimääräisistä tavaroista ja huonekaluistasi?

2 kommenttia:

  1. Voih...mua toisaalta hirvittää, mutta toisaalta innostaa tuo tavaroista eroaminen. Keväällä tämä tapahtuu rankalla kädellä...tai oikeastaan pitkin vuotta aina kevääseen asti olisi tarkoitus tätä prosessia hoitaa. Toisin sanoen, kun on muutto, niin kaikki turha lähtee nyt pois. Mikä sitten luokitellaan turhaksi...niin..no...se onkin sitten vaikeampaa. Toisaalta tekisi mieli päästä eroon näistä "hötö"-ikean kamoista ja hankkia kunnon tilalle, mutta ei sitä rahaa nyt niin paljoa ole, että se yks kaks onnistuis...ja meneehän nää nyt vaikka lastenhuoneessa. Onhan pohjanmaalla tilaa, mutta ei viittisi roudata turhaakaan sinne.

    Mutta siis päänvaiva jos toinenkin, mutta se miten mä hankkiudun eroon tavaroista ja huonekaluista on kirppis. Viimeistään helmikuussa olis tarkotus pitää sellanen osta halvalla kirppis tässä kotona. Se mikä ei sitten mene kaupaksi, kaupitellaan tutuille ja jos ei vieläkään, sit annetaan kierrätyskeskuksille ja jos ei vieläkään, niin kaipa ne sorttiasemalle saa sit roudata. Vaatteet tietenkin kierrätykseen jne. Hirveetä roudaamistahan se on, mutta ei sitä nyt koko kuormaa kehtaa roskikseenkaan heittää, jos jollakin on tarvetta vaikka jollekin tietylle tavaralle. *höpöttää sunnuntain illan iloksi Tiinan blogiin piiiitkät pätkät.

    VastaaPoista
  2. Kiva, kun höpötät :) Tää oli just tää kirjoitus, kun ajattelin, että radikaalimpia suunnitelmia elämän uudistamiseen ei nyt ole ja sitten elämä heittikin pöytään sellaisen jokeri-kortin, joka sai ajattelemaan kaikkia asioita uusiksi...

    No mutta aiheeseen palatakseni, se voi olla aika tuhoisaa myöskin, jos tilaa on paljon ja sitten niitä "turhia" tavaroita jää vielä helpommin nurkkiin vain roikkumaan. Taitaa mussa kyllä olla jotain himohamstraajan vikaa; vaikka en ole Koiramme-lehtiäkään lukenut aikoihin, niin silti tuntuu pahalta heittää pois monen vuoden kokoelmansa. Mutta tilaa on saatava.

    VastaaPoista