tiistai 18. syyskuuta 2012

Inkiväärillä maustettu omenapaistos


Ja vielä vähän lisää omenaherkkuja. Tällä kertaa pikainen omenoiden ja inkiväärin liitto paistinpannulla syntyi suunnilleen näin:

Inkiväärillä maustettu omenapaistos
 • omenoita
 • voita
 • kaurahiutaleita
 • fariinisokeria
 • inkivääriä
 • kanelia

Kuoritaan ja pilkotaan omenoita liian suurella sahalaitaisella veitsellä. Viilletään sormeen ja huudetaan vaimo hätiin elokuvan ja virkkuutöiden parista. Kun laastarit on etsitty ja sormi paikattu päästetään vaimo takaisin elokuvan pariin. Jatketaan omenoiden pilkkomista tylsällä veitsellä ja viilletään sormeen uudelleen, jos mahdollista vielä edellistä suurempi vekki. Vaimo huuhtaisee tiskikoneesta sopivan veitsen, kuorii ja pilkkoo loput omenat sekä pudottaa omenankuoria keittiökaappien ja jääkaapin väliin. Siirretään koko jääkaappi paikaltaan ja siivotaan omenankuoret pois. Sulatetaan voi pannulla. Lisätään pannulle sokeri, kaurahiutaleet, kaneli ja jauhettu inkivääri. Lisätään vielä omenat ja pyöritellään niitä seoksessa kunnes ne ovat hieman pehmenneet (noin 5-10 minuuttia).

Nautitaan kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera ja nauretaan valmistusprosessille. Palataan virkkuutöiden pariin ja katsotaan elokuva loppuun.

Ei mennyt niinkuin Strömsössä, mutta lopputulos oli hyvä ja inkivääri tuo omenoihin mukavaa potkua.

3 kommenttia:

 1. Kiitos hupaisasta reseptistä ja nuaruista. Kysyn vaan, että saako tota vähän lyhentää...toi alku tossa vaikuttaa melko turhalta. ;)

  VastaaPoista
 2. Vaikeuksista voittoon. Herkulliselta näyttää.

  VastaaPoista
 3. Hanna, ei saa lyhentää, se kuuluu valmistusprosessiin ja millekäs sitä sitten naurettaisiin valmista paistosta nautittaessa?

  VastaaPoista