sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Hyvästit hehkulampuilleSyyskuussa heitettiin hyvästit hehkulampuille. EU-direktiivin takia hehkulamppujen valmistus ja maahantuonti on EU-maissa kiellettyä 1.9.2012 alkaen. Direktiivin taustalla on tavoite vähentää energiankäyttöä ja kasvihuonekaasupäästöjä.

Minä tunnustaudun kuitenkin siihen joukkoon, joka hamstrasi vanhoja hehkulamppuja kaappeihinsa. Varsinkin meidän Urho Gekkosta ei paljon energiansäästölamput lämmitä ja eläinkaupoissa myytävät lämpölamput liikkuvatkin sitten vähän eri hintaluokissa.

Nämä ihanat vanhanajan paketeissa olevat hehkulamput päätyivät kaappiin jo pari vuotta sitten, kun vinkin niistä silloin löysin Diagnoosi: sisustusmania -blogista.

4 kommenttia:

 1. Järjettömän hyvännäköinen kaappi!

  Minäkin olen hamstrannut ihan raivolla; noita samoja kauniita paketteja meidän siivouskomerosta löytyy noin 80 kappaletta. Riittävätköhän loppuiäksi ihan varmasti?

  VastaaPoista
 2. Mä heräsin vähän myöhässä tuohon hehkulamppujen katoamiseen, enkä ehtinyt hamstraamaan niitä niin paljon kuin olisin ehkä halunnut.

  Kaappi on isomummon siskolta peritty aarteeni, jota monta vuotta kinusin itselleni ennenkuin isä taipui.
  Lisää kuvia aarteestani mm. täällä:
  » Jotain sinistä
  Ja kokonaiskuva:
  » Sininen aarre

  VastaaPoista
 3. Mä en ehtinyt juurikaan hamstrata. Täytyy vaan sittn siirtyä "nykyaikaan".

  VastaaPoista
 4. Mä vaan toivon, että meidän Gekkoselle riittää tarpeeksi lämmintä valoa. Varsinaisesti muutoin en ole energiansäästölamppuja vastaan.

  VastaaPoista