maanantai 13. tammikuuta 2014

From Russia with Love

Nyt, kun päästiin matkakertomusten makuun, niin huomasin, että en ollut laittanut yhtään kuvia ja tunnelmia keväiseltä Pietarin reissultamme, jossa olimme työporukan kanssa. Matkaan Helsingistä lähdettiin perjantai-iltana 24.5.2013 St.Peter Linen Princess Maria laivalla. Laivaturistit saavat oleskella Pietarissa ilman viisumia 72 tunnin ajan, joten viisumeita ei tarvinnut hommata. Työporukalla oltaessa liikenteessä ilta venyi varsin pitkäksi ja kosteaksi, joten aamulla laivan saapuessa satamaan hyttikäytävillä vastaan tuli aika väsyneitä ja kalpeita kasvoja. Venäläiset tullimuodollisuudet kestivät pitkään ja uuvuttivat osan matkatovereistamme niin, että he eivät selvinneetkään enää hotellia pidemmälle vaan jäivät sinne lepäilemään, kun me lähdimme tutustumaan kaupunkiin. Erityistä toverillisuutta ja tiimihenkeä edusti mielestäni muun muassa se hetki bussissa matkalla hotellille, kun kuin yhteisestä sanattomasta sopimuksesta aloimme puhua ja laulaa peittääksemme yhden toverin huonovointisuudesta johtuvia ääniä.


Hotellimme Original Sokos Hotel Olympia Garden sijaitsi Pietarin ydinkeskustan tuntumassa, Moskovskii prospektin varrella. Keskustaan huruuteltiin metrolla ja lähin metroasema (Tehcnologicheskii Institut) olikin vain parin minuutin kävelymatkan päässä hotellilta. Metrot kulkevat syvällä, portaat alas ovat pitkiä ja metroja kulkee Pietarissa parissa eri tasossa. Myös poletit olivat erikoisia. Automaatista ostettiin metrolippuja, jotka ovat tuollaisia kolikoita, joita porttiautomaattiin syötetään.


Metrokartasto näyttääkin astetta monimutkaisemmalta kuin Helsingissä ja oman haasteensa asemien selvittelyyn tuovat kyrilliset kirjaimet. Pietarin vanhimmat metroasemat ovat kyllä jo itsessäänkin nähtävyyksiä, joita voisi pysähtyä vartavasten ihmettelemään. Ne on rakennettu stalinistisen arkkitehtuurin mukaisesti hyvin koristeellisiksi, kattokruunuineen ja pylväineen. Kuvauksellisimmat metroasemat sijaitsevat punaisen linjan varrella.


Pietarissa tepastelimme pitkin pääkatua, Nevsky Prospectia, jonka varrella sijaitsevatkin monet Pietarin nähtävyyksistä. Aikamme tepasteltuamme jakauduimme taas pariin porukkaan, joista toiset lähtivät tutustumaan paikalliseen ravintolatarjontaan ja me muut kävimme ihastelemassa hienoa sipulitornista Verikirkkoa. Siitä lisää seuraavassa postauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti