perjantai 22. toukokuuta 2015

Siam Park vesipuisto Teneriffalla

Teneriffalla, Costa Adejessa, sijaitseva Siam Park on yksi Euroopan suurimmista ja hienoimmista vesipuistoista. Maailman suurimman matkailupalvelun Tripadvisorin käyttäjät ovat valinneet Siam Parkin vuonna 2014 maailman parhaaksi vesipuistoksi. Ehdottomasti siis käymisen arvoinen paikka muillekin kuin perinteisten vesiliukumäkien ystäville.

Brittiläiset tuttavamme olivat viettäneet päivän Siam Parkissa ja suosittelivat siellä käyntiä myös meille. Viimeisen kokonaisen lomapäivän kunniaksi suunnistin siis hotelliltamme kävelymatkan päässä sijaitsevaan Siam Parkkiin. Jos ei ole innostunut vesileikeistä voi päivän käyttää myös kävelemällä ympäri mahtavaa aluetta, pysähtymällä nauttimaan virvokkeita tai köllähtämällä hetkeksi rannalle ottamaan aurinkoa. Jos mielii pulikoimaan, voi tavaransa jättää siksi aikaa lokeropisteisiin, joita löytyy ympäri aluetta.

Oma suosikkini oli puiston läpi virtaava Mai Thai River, maailman pisin laiskanjoki eli lazy river, jonka virran mukana voi rennosti köllötellä kumirenkaassa joko yksin tai pareittain.


Rauhallisempiin aktiviteetteihin kuuluu myös alueelle rakennettu suuri keinotekoinen hiekkaranta, Siam Beach. Lisäksi samalta rannalta löytyy The Wave Palace, joka luo keinotekoisia aaltoja kerran tunnissa. Aallot voivat olla jopa kolme metrisiä ja näin ollen maailman korkeimpia keinotekoisia aaltoja.Vauhdikkaammille vesipedoille puistosta löytyy esimerkiksi 28 metriä korkea Tower of Power -vesiliukumäki, jonka lähes pystysuora pudotus pulauttaa laskijan putkeen, joka kulkee haita vilisevän altaan läpi. Kaikki tämä alle 10 sekunnissa.

Perheen pienimmille puuhaa tarjoilee esimerkiksi Lost City, jonka rakenteissa voi kiipeillä ja tutkia tai laskea pieniä liukumäkiä.

Floating Market on kelluva markkinapaikka, josta voit ostaa juomista, pientä purtavaa ja jäätelöä, aurinkorasvaa, pyyhkeitä ja uimapukuja sekä matkamuistoja. Siam Parkin alueelta löytyy myös useita muita ravintoloita ja kahviloita.

Sisäänpääsy puistoon maksoi aikuisilta 34 euroa ja 3-11 -vuotiailta lapsila 23 euroa. Mikäli mielii puistoon vielä toisenakin päivänä voi lähtiessään ostaa toisen päivän lipun alennettuun hintaan (17 euroa). Thaimaa-teemaisella Siam Parkilla on sama omistaja kuin Teneriffan Puerto de la Cruzissa sijaitsevalla Loro Parque eläintarhalla. Jos haluat lomasi aikana vierailla molemmissa puistoissa, kannattaa ostaa kaksoislippu, jolla saa alennusta normaalihintaisista sisäänpääsymaksuista.

» The water kingdom Siam Park, www.siampark.net
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti