torstai 28. toukokuuta 2015

Loma-asunto Airbnb:n kautta


Airbnb on palvelu, jonka kautta tavalliset ihmiset voivat vuokrata majoitusta lomalaisille. Palvelun kautta voi vuokrata lomalleen huoneen paikallisten asunnosta, kokonaisen huoneiston, mökin, talon tai vaikka puumajan, jos haluaa jotain erikoisempaa. Airbnb toimii jo 34 000 kaupungissa ja 190 maassa. Valikoima on laaja ja Airbnb:n kautta voi löytää edullisesti persoonallisia asuntoja paikallisten asuinalueilta. Jos haluaa matkallaan tutustua ihmisiin ja löytää uusia ystäviä voi majoituksen varata sellaisista paikoista, joissa itse majoittajakin on paikalla.Me päätimme ystävättärieni kanssa lähteä yhteiselle 35-vuotismatkalle. Matkaa alettiin suunnittelemaan toden teolla jo syyskuussa, jolloin matkakohteeksi valikoitui Madrid ja ajankohdaksi vapun tienoo. Lennot ostettiin jo heti syyskuussa ja silloin aloimme etsimään myös majoitusta. Hotellin sijasta halusimme paikan, joka tarjoaisi mahdollisimman hyvät puitteet yhdessäoloon ja toiveena oli saada huoneisto, jossa voisimme viettää aikaa samoissa tiloissa.

Tarpeemme oli saada majoitus viidelle yölle, parhaimmillaan 13 yöpyjälle ja minimissäänkin kahdeksalle yöpyjälle, koska kaikki eivät voineet olla täyttä viittä yötä mukana matkassa. Porukkamme koko aiheutti hieman haasteita asunnon löytämiseen, mutta lopulta sopiva huoneisto löytyi ja se varattiin tammikuussa. Huoneisto hinnoiteltiin sekä öiden että yöpyjien mukaan ja hintaan lisättiin vielä Airbnb:n palvelumaksu sekä siivousmaksu. Ensikertalaisina saimme myös pienen alennuksen. Lukuisten laskutoimitusten ja säätämisten jälkeen saimme yhden henkilön yhden yön hinnaksi noin 25 euroa. Huoneistosta maksettiin myös 300 euron vakuusmaksu, jonka saimme takaisin, kun lähtiessämme jätimme huoneiston hyvään kuntoon.

Tilava huoneistomme sijaitsi Madridin keskustassa. Boheemisti sisustetussa ja remontoidussa huoneistossa oli korkeat huoneet, suuri olohuone avokeittiöineen, lautalattia, kolme pientä parveketta, makuuhuoneet kerrossänkyineen ja erikoisia taideteoksia ympäri asuntoa. Suuret sunnuntaimarkkinat avautuivat lähes nurkan takana, Plaza Mayorille oli vain 10 minuutin kävelymatka ja julkisen liikenteen yhteydet olivat hyvät mikäli halusi seikkailla kauemmas tai säästää jalkojaan. Lähin metroasema oli La Latina, muutaman minuutin köpöttelymatkan päässä. Alueelta löytyi myös useita kauppoja, baareja ja ravintoloita. Aivan täydellinen huoneisto ja sijainti siis meidän porukalle.

Miinuksena mainittakoon, että huoneiston seinät olivat kuin paperia, joka häiritsi herkkäunisimpia. Naapureiden arkiset touhut kuuluivat vaivatta seinien läpi ja välillä havahduimmekin uniltamme milloin naapureiden puheeseen, tiskaukseen tai rakasteluun.

» Airbnb: Apartamento Rústico Madrid CentroJos haluat tutustua Airbnb:n toimintaan, vuokrata loma-asunnon tai majoittaa matkailijoita omissa nurkissasi, niin rekisteröidy Airbnb:n käyttäjäksi käyttämällä oheista linkkiä. Linkkiä käyttämällä saat 23 € alennusta ensimmäisestä seikkailustasi! Samalla minä saan omalle tililleni Airbnb-matkustuspisteitä seuraavaa seikkailuani varten.
» Tutustu palveluun ja rekisteröidy Airbnb:n käyttäjäksi
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti