tiistai 26. toukokuuta 2015

Teneriffa Top 5

Tähän kirjoitukseen keräsin Teneriffan top 5 paikat, joissa ehdin viikon lomallani käymään. Paljon jäi paikkoja vielä kiertämättä ja näihinkin kohteisiin palaan mielelläni vielä toistamiseen.

Seuraavaa Teneriffan matkaa varten listasinkin jo valmiiksi muutamia mahdollisia käyntikohteita, joissa en tällä reissulla ennättänyt käymään. Listalle päätyivät esimerkiksi Teneriffan vanhin kaupunki La Laguna ja Molinan viinitila, Mascan vuoristokylä, Icod de los Vinosin kylä ja Lohikäärmepuu (El Drago Milenario) sekä Helvetinsola (Barranco de Infierno).

Näistä alla olevista top 5 -kohteista olen kirjoittanut blogiini ja ottanut kuvia, joita pääset katsomaan kunkin kohteen alla olevasta lue lisää -linkistä.
 

Tulivuori Teide (Pico del Teide)

Teneriffan tunnusmerkki on 3718 metrin korkeuteen kurkotteleva tulivuori Teide (Pico del Teide). Kanariansaarten suosituimpiin nähtävyyksiin kuuluva Teide on koko Espanjan korkein vuori ja maailman kolmanneksi suurin tulivuori. Teideä ympäröivä jättimäinen kraateri Las Cañadas lukeutuu UNESCO:n maailmanperintökohteisiin.

Aktiivisena Teide on ollut viimeksi vuonna 1909. Tällä hetkellä se uinailee, mutta sitä pidetään edelleen toiminnassa olevana tulivuorena ja se on yksi niistä 16 tulivuoresta, jotka ovat vulkanologien jatkuvan seurannan ja tarkkailun kohteena. 

» Lue lisää blogikirjoituksestani: Tulivuori Teide (Pico del Teide)Siam Park vesipuisto

Teneriffalla, Costa Adejessa, sijaitseva Siam Park on yksi Euroopan suurimmista ja hienoimmista vesipuistoista. Maailman suurimman matkailupalvelun Tripadvisorin käyttäjät ovat valinneet Siam Parkin vuonna 2014 maailman parhaaksi vesipuistoksi. Ehdottomasti siis käymisen arvoinen paikka muillekin kuin perinteisten vesiliukumäkien ystäville.

Alueelta löytyy mm. Mai Thai River, maailman pisin laiskanjoki eli lazy river, suuri keinotekoinen hiekkaranta, Siam Beach ja The Wave Palace, jossa maailman korkeimpia keinotekoisia aaltoja, useita hurjia vesiliukumäkiä ja kelluva markkinapaikka, Floating Market, josta voit ostaa juomista, pientä purtavaa ja jäätelöä, aurinkorasvaa, pyyhkeitä ja uimapukuja sekä matkamuistoja.

» Lue lisää blogikirjoituksestani: Siam Park vesipuisto Teneriffalla
Loro Parque eläintarha

Näyttävä Loro Parque eläintarha sijaitsee Teneriffan pohjoisosassa, Puerto de la Cruzin keskustassa ja on kanariansaarten suosituimpia nähtävyyksiä. Eläinpuisto on erikoistunut erityisesti papukaijoihin, maailman suurimmalla papukaijakokoelmallaan, mutta sieltä löytyy myös kattava valikoima muita eläimiä; gorilloja, simpansseja ja muita pienempiä apinoita, pingviinejä, tiikereitä, muurahaiskarhuja, jättiläiskilpikonnia ja miekkavalaita, muutamia erikoisimpia elukoita mainitakseni.

Maisemointiin on panostettu ja maailman suurimman matkailupalvelun Tripadvisorin käyttäjät ovat valinneet Loro Parquen vuonna 2014 Euroopan parhaaksi ja maailman kolmanneksi parhaaksi eläintarhaksi. Eläintarhassa järjestetään useita eläinnäytöksiä, joiden aikataulut kannattaa tarkistaa portilla jaettavasta ohjelmalehtisestä ja kartasta.

» Lue lisää blogikirjoituksestani: Loro Parque eläintarha Teneriffalla
Valassafari

Liput valassafarille ostimme Playa de los Cristianoksen rannalla olevasta kojusta. Paikalliset retkimyyjät lupailivat, että mahdollisuudet pallopäävalaiden näkemiseen olivat erittäin hyvät, mutta delfiinien näkemisestä ei annettu takuita.

Retkellä onnistuimme näkemään kuitenkin sekä lukuisia delfiinejä että valaita. Teneriffan ja La Gomeran välisessä salmessa asusteleva pallopäävalaiden parvi ei vaella, kuten useimmat muut valaat, vaan pysyttelevät paikoillaan ympäri vuoden. Teneriffa onkin siis yksi maailman parhaista paikoista nähdä valaita.

» Lue lisää blogikirjoituksestani: Valassafari Teneriffalla
Submarine Safaris - sukellusveneretki 

Teneriffalla on mahdollisuus pulahtaa Atlantin syvyyksiin vajaaksi tunniksi sukellusveneen kyydissä. Suomalaisvalmisteinen sukellusvene sukelsi noin 30 metrin syvyyteen ja merenpohjassa sen ikkunoista pystyi tiirailemaan ohi uiskentelevia kaloja ja keihäsrauskuja.

Hintaa retkelle tuli 50 euroa henkeä kohden. Kyseessä oli siis kohtuullisen tyyris, mutta ainutlaatuinen retkikokemus, enpähän aikaisemmin ollut sukeltanut sukellusveneellä. Hintaan sisältyi kuljetus hotellilta San Miguelin satamaan ja takaisin. Costa Adejesta matka kesti sinne puolisen tuntia. 

» Lue lisää blogikirjoituksestani: Submarine Safaris - sukellusveneretki Teneriffalla
 

2 kommenttia:

  1. Kauniita ja mielenkiintoisia kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kauniita ja mielenkiintoisia olivat paikatkin. Ja paljon nähtävää jäi vielä seuraavallekin kerralle.

      Poista