lauantai 16. toukokuuta 2015

Loro Parque eläintarha Teneriffalla


Näyttävä Loro Parque eläintarha sijaitsee Teneriffan pohjoisosassa, Puerto de la Cruzin keskustassa ja on kanariansaarten suosituimpia nähtävyyksiä. Eläinpuisto on erikoistunut erityisesti papukaijoihin, maailman suurimmalla papukaijakokoelmallaan, mutta sieltä löytyy myös kattava valikoima muita eläimiä; gorilloja, simpansseja ja muita pienempiä apinoita, pingviinejä, tiikereitä, muurahaiskarhuja, jättiläiskilpikonnia ja miekkavalaita, muutamia erikoisimpia elukoita mainitakseni.

Maisemointiin on panostettu ja maailman suurimman matkailupalvelun Tripadvisorin käyttäjät ovat valinneet Loro Parquen vuonna 2014 Euroopan parhaaksi ja maailman kolmanneksi parhaaksi eläintarhaksi. Teneriffan pohjoisosassa ilma on kylmempää kuin etelässä, joten varsinkin aamupäiväksi kannattaa mukaan varata vähän pidempää hihaa ja lahjetta, muutoin saattaa vilu yllättää.
Eläintarhassa järjestetään useita eläinnäytöksiä, joista me päädyimme katsomaan miekkavalaiden ja merileijonien showt. Yleisöä on paljon ja näytökset ovat hyvin näyttäviä isoine screeneineen ja musiikkeineen. Miekkavalasnäytösten katsomossa alimmilla penkeillä lukee "Splash Zone" ja niille ei kannata istuutua mikäli mielii säilyä esityksestä kuivana. Valaat roiskivat näytöksessä vettä paljon, sekä tahattomasti että tahallisesti.

Näytösten aikataulut kannattaa tarkistaa portilla jaettavasta ohjelmalehtisestä ja kartasta. Me onnistuimme kadottamaan oman karttamme jo ensimetreillä ja karttoja on suhteellisen heikosti esillä eläintarhan käytävillä. Alueelta löytyy myös useita kahviloita ja ravintoloita, joista saa syömistä ja juomista, jotta jaksaa taas tepastella.


Euroopan suurimmassa pingvinaariossa pääsi seuraamaan pingviinien sukeltelua.  Isoimpien kuningaspingviinien lisäksi pingvinaariossa asustelivat myös valkokulmapingviinit, kalliotöyhtöpingviinit ja myssypingviinit. Pingviinin katselijoita pingvinaarion ympärillä kuljetti liukuhihna, jossa sai seistä paikallaan ja seurata pingviinien touhuja sekä maan päällä että vedessä.

Product placement oli eläintarhassa kohdillaan ja useiden eläinten jälkeen odottikin matkamuistomyymälä, joka oli pullollaan pehmoisia eläimiä.Eläinten ystävänä sai taas punnita tarkkaan ja perustella itselleen miksi haluaa lähteä katsomaan tarhaan vangittuja eläimiä. Visuaalisena ihmisenä ajattelen kuitenkin, että ihmisten on hyvä nähdä eläimiä livenä. Kun eläimiin on joku henkilökohtainen kosketus ne konkretisoituvat paremmin ja näin ollen niitä tulee ehkä helpommin ajateltua ja suojeltuakin. Jos eläimiä näkee vain TV:n luonto-ohjelmissa ne vaipuvat helpommin unholaan, poissa silmistä ja poissa mielestä. Eläintarhat tekevät paljon hyvääkin eläinten eteen, vaikka sen hintana onkin se, että monia yksilöitä joutuu elämään vankeudessa eläintarhoissa ympäri maailman. Loro Parquen säätiö, Loro Parque Fundation, on lahjoittanut jo yli 15 miljoonaa dollaria erilaisiin luonnonsuojeluhankkeisiin, ympäristön ja eläinten tutkimiseen ja suojelemiseen. Rahoituskohteet perustuvat Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton (IUCN eli International Union for Conservation of Nature) uhanalaisten eläinten listaan eli Punaiseen kirjaan (The IUCN Red List of Threatened Species).

Puistossa saa vierähtämään useita tunteja. Me varasimme retkemme paikalliselta matkanjärjestäjältä ja hintaa retkelle tuli 46 euroa henkilöltä sisältäen bussikuljetuksen. Costa Adejesta Puerto de la Cruziin körötteli reilun tunnin verran. Bussi tuli hakemaan meidän hotellimme kupeesta aamulla yhdeksän jälkeen ja palautti meidät samaan paikkaan kuuden jälkeen illalla.

» Loro Parquen kotisivut, www.loroparque.com
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti